Rendelés menete

10. A MEGRENDELÉS MENETE
10.1. Fiók létrehozása / regisztráció
A regisztráció a főoldal jobb felső sarkában található „Bejelentkezés” ikonra való kattintással lehetséges. A regisztráció során egy felhasználónevet, egy valós e-mail címet és egy jelszót kell megadni, melyek használatával a későbbiekben be tud lépni a Fiókjába. A fiókban mindezeken felül további információkat adhat meg: vezeték és keresztnevét, a szállítási és számlázási adatait, valamint a telefonszámát. A regisztráció során megadott adatokat a Vásárló – a webáruházba történt belépést követően – a Fiókadatok menüpontban bármikor módosíthatja. A Társaság nem vállal felelősséget a regisztráció során tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatok miatt bekövetkező szállítási és egyéb problémákért. A Vásárló a webáruházba történő regisztrációjával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket. A Vásárló regisztrációját és ezzel együtt minden személyes adatát az info@hockeystarsstudio.eu  e-mail címre küldött írásos kérelme alapján a Társaság bármikor törli.

10.2. A rendelés lépései
A megvásárolni kívánt terméket / eseményre szóló jegyet helyezze a kosárba. A KOSÁR gomb megnyomásával egymás alatt felsorolva láthatja az Ön által kiválasztott termékeket / eseményekre szóló jegyeket, valamint az azokra vonatkozó lényeges információkat. Itt változtathat a mennyiségen, illetve törölheti a terméket / eseményre szóló jegyet. 

Eseményre történő jelentkezés esetén adja meg az eseményen résztvevő játékos(ok) adatait.

Kérjük, figyelmesen nézze át a kosarát, mielőtt a MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE gombra kattint! A megvásárolt eseményekre szóló jegyeket sem cserélni, sem visszaváltani nem tudjuk! Amennyiben egy eseményre vonatkozó jegyet törölni szeretne a kosárból, kattintson a jegy bal oldalán lévő “X” „Töröl” ikonra. 

Weboldalunkon keresztül az eseményekre szóló jegyeket kizárólag megvásárolni lehetséges, a jegyeket lefoglalni, félretenni nem áll módunkban. Azáltal, hogy Ön beírja a szükséges adatokat, majd a kiválasztott fizetési móddal kifizeti a jegy árát, a jegyeket megvásárolta. Fentieknek megfelelően az adott időpontra szóló jegyek esetében a vásárlás nem módosítható, nem törölhető és nem vonható vissza!

Amennyiben egy esemény mellett az „Elfogyott”, illetve „Nem elérhető” felirat olvasható, rendszerünkben sajnos nincs több megvásárolható jegy. Ebben az esetben a várólistára tud feliratkozni.

Ha van KUPON-ja, akkor azt írja be a kuponkód beviteli mezőbe és a KUPON BEVÁLTÁSA gombbal érvényesítse azt! A rendszer ezután automatikusan megjeleníti és levonja a fizetendő összegből a kupon értékét. FONTOS, hogy az akciós termékekből ill. a szállítási költségből nem tudunk kedvezményt biztosítani!

A TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ gomb megnyomása után megjelenő oldalon adja meg a számlázási és szállítási adatokat (amennyiben be van jelentkezve a fiókjába és a fiókjában megadott számlázási és szállítási adatokat, akkor az adatok automatikusan betöltődnek), válassza ki a fizetési módot, termék esetén az átvétel módját.  A RENDELÉS JEGYZETEK ablakba plusz információt írhat nekünk vagy a futárcégnek.

10.3. A rendelés jóváhagyása (ajánlattétel)
Amennyiben Ön meggyőződött arról, hogy megadott adatai helyesen szerepelnek, valamint a kosár tartalma megfelel az Ön által megrendelni kívánt termékeknek, akkor a jelen ÁSZF és más feltüntetett dokumentumok elfogadása után (jelölőnégyzet kipipálása) a „MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE” gombra kattintva tudja megrendelését véglegesen elküldeni Társaságunk részére, ami az Ön számára fizetési kötelezettséget keletkeztet. Ezt követően a fizetés – a választott fizetési módtól függően – a fizetési szolgáltató felületén történik.

Az elfogadandó dokumentumok link-jére kattintva az adott dokumentum új oldalon jelenik meg, így annak megismerése nem szakítja meg a rendelési folyamatot.

Ön a MEGRENDELÉS ELKÜLDÉSE gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után.

11. A MEGRENDELÉS FELDOLGOZÁSA
A rendelések feldolgozása két lépcsőben történik. Ennek megfelelően Ön a megrendelés leadását követően az Eladótól kettő e-mail értesítést kap az Ön által a számlázási cím adatoknál megadott e-mail címre. 

11.1. Megrendelés fogadása – automata visszaigazoló e-mail
Az első visszajelzés egy automatikus e-mail, amely csak annak tényét rögzíti, hogy az Ön megrendelése a honlapon keresztül megérkezett. Ez a visszaigazolás nem minősül az Ön ajánlata elfogadásának. Amennyiben Ön azt észleli, hogy az automata visszaigazoló e-mail értesítés az Ön adatait tévesen tartalmazza (pl. név, szállítási cím, telefonszám, stb.), úgy Ön köteles ennek tényét – a helyes adatok megadásával egyidejűleg – velünk e-mail útján haladéktalanul közölni. 

Amennyiben Ön a megrendelésétől számított 24 órán belül nem kapja meg az automata visszaigazoló e-mailt, kérjük ne kezdeményezzen újabb vásárlást, hanem lépjen velünk kapcsolatba az info@hockeystarsstudio.eu  e-mail címen, vagy a +36-30-971-3857 telefonszámon, mert elképzelhető, hogy megrendelése technikai okok miatt nem érkezett meg rendszerünkbe.

A hibás e-mail cím megadásából fakadó minden kárért Önt terheli a felelősség. Amennyiben a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Ön hibás e-mail címet adott meg regisztrációja és/vagy vásárlása során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt Ön nem tud üzenetet fogadni, a Társaság kizárja a felelősségét az Ön megrendelése kiküldésének meghiúsulásáért.

11.2. A szerződés létrejötte, az ajánlat elfogadása az Eladó által
Az Eladó az Ön ajánlatának elküldését követő munkanapon köteles egy második – nem automata – e-mail útján visszaigazolni az Ön ajánlatát. A Szerződés az Ön által tett ajánlatnak az Eladó által történő elfogadásával jön létre. Önt az ajánlata abban az esetben mindössze 48 órás időtartamban köti, amennyiben azt a jelen általános szerződési feltételek 11.1. pontjában foglaltak szerint nem igazolja vissza az Eladó.

Előfordulhat, hogy az Ön által kiválasztott termék raktárunkban nem elérhető. A rendelések várható szállítási határidejét vagy azt, hogy a termék raktárunkban elérhető, minden megrendelés esetén megjelöljük a második visszaigazoló e-mailben. A raktárkészlet függvényében alakul tehát a tényleges teljesítési idő, azonban erről Ön a második e-mailben tájékoztatást kap és jelezheti, hogy az Ön számára elfogadható-e ez. Amennyiben Ön nem tudja elfogadni a szállítási határidőt és ennek tényét az Eladó által küldött második e-mail-nek az Ön postafiókjába történt megérkezésétől számított 48 órán belül e-mail útján jelzi az Eladó felé, úgy a szerződés nem jön létre, és Önt fizetési kötelezettség, az Eladót pedig szállítási kötelezettség nem terheli.

Eseményre történő jelentkezés esetén előfordulhat, hogy az eseményre már betelt a létszám, és így csak várólistára tudjuk felvenni. Ebben az esetben e-mail-en értesítjük, hogyha felszabadult egy hely és így részt tud venni az eseményen.

A megvásárolt termék az Eladó tulajdonát képezi az ellenérték Eladó bankszámláján történő jóváírásáig, de a kárveszély csak Vevő általi birtokbavétellel, illetőleg a szállító cég általános szerződési feltételei szerinti időpont bekövetkeztével száll át Vevőre.

Shopping Cart
Scroll to Top